Licitația pentru digitalizarea arhivei ANRP, câștigată de o firmă din Cluj

Bogdan Ivanov, fostul șef de la City Insurance, companie de asigurări prin care s-a tras unul dintre cele mai recente tunuri de pe piața de profil, împreună cu politicianul clujean UDMR ABRAHAM ZOLTAN ROBERT au câștigat o licitație consistentă pentru digitalizarea documentelor de la ANRP, arată cei de la Gazeta de Cluj. Societatea  Idox Solution a fost înființată de un partener de afaceri de-a lui Adrian Tomșa, clujeanul care deține Prima TV și este unul dintre partenerii constanți de afaceri ai lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS. SC Idox Solution a câștigat contractul de la ANRP în asociere cu SC Doc Protect SRL, o altă societate din Cluj, și cu Complex Systems Development SRL, o firmă care colaborează intens cu afacerile unui europarlamentar.

În urmă cu o săptămână, firmele Idox Solution (Cluj), SC Doc Protect SRL (Cluj) și Complex Systems Development SRL (București) au câștigat un contract în valoare de 4,5 milioane lei pentru digitalizarea dosarelor Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Sunt vizate servicii de scanare și îndosariere electronică a dosarelor pe care le are în lucru, dosare care vizează cererile de restituire a proprietăților preluate, în mod abuziv, de regimul comunist, precum și cele care vizează acordarea de despăgubiri pentru beneficiarii de drept.

La licitație au participat doar cele trei firme menționate anterior.

Anul acesta, firma Idox Solution, care este liderul asocierii, a câștigat contractul (Servicii de conversie digitală a instrumentelor de evidență arhivistică în cadrul proiectului „Consolidarea capacității Arhivelor Naționale de furnizare a serviciilor publice (eVITALA)” de digitalizare a documentelor de la Arhivele Naționale. Valoarea lui este 3.959.443 lei, fără TVA.

Societatea este administrată de UDMR-istul clujean Abraham Zoltan Robert, iar acționari sunt Bogdan Ivanov, fost director la firma de asigurări City Insurance, și Abraham Zoltan.

Compania a fost înființată în 2012 de către Abraham și LUCĂCEL CICEO MIRCEA CIPRIAN, unul dintre partenerii de afaceri ai clujeanului Adrian Tomșa, mâna dreaptă a miliardarului Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS.

În 2012, ABRAHAM ZOLTAN ROBERT a fost ”înşurubat” pe criterii politice la conducere Imprimeriilor Naţionale Coresi şi în acelaşi an a fost pe listele celor care au candidat pentru diaspora. El a fost propus de UDMR pentru Colegiul 3 Camera Deputaţilor Americile, Australia şi Noua Zeelanda.

În 2012, Zoltan Robert Abraham era şi director executiv la Tipo Direct SRL, o companie româno- maghiară înrudită cu Zipper Data, ambele cunoscute ca fiind printre cei mai importanţi prestatori de servicii de distribuire a corespondenţei şi arhivare computerizată a datelor pentru companiile de utilităţi din România. Tipo Direct şi Zipper au bifat împreună contracte de peste 40.000.000 de euro pentru companii precum Electrica, ANAF, Primăria Cluj Napoca, CNAIR etc.

Adauga comentariu