PUȘCĂRIA TRECE, BANII RĂMÂN: Primul organizator al #Untold a fost iertat să plătească 1,8 milioane lei, bani obținuți prin mai multe falsuri, că Boc a decis ca municipalitatea să nu se constituie parte civilă în proces

Să tot fii în grațiile lui Emil Boc care, mai ceva ca Bunul Dumnezeu, nu numai că-ți dă, dar îți și bagă în traistă! Fostul șef al Federației Share, Pop I. Vlad (grafie de dosar penal), primul organizator al #Untold, a fost iertat de judecătorii Curții de Apel Cluj să nu mai plătească 1,8 milioane lei, bani obținuți prin mai multe falsuri. Și nu pentru că nu ar fi comis falsurile, ci pentru că Maestrul Emil Boc a decis ca municipalitatea să nu se constituie parte civilă. în procesul în care se judeca ca parte vătămată.

În ședința publică din data de 13 ianuarie 2022, Curtea de Apel Cluj a admis ”apelul declarat de inculpatul PV (POP VLAD - nr. red.) împotriva sentinței penale nr. 141/2021 din 28 aprilie 2021, pronunțată de Tribunalul Cluj, pe care o desființează în parte, numai sub aspectul măsurii confiscării speciale de la inculpat a sumei de 1.800.000 de lei. Rejudecând în aceste limite, înlătură dispoziția de confiscare specială de la inculpat a sumei de 1.800.000 lei, dobândită prin infracțiune. Menține restul sentinței apelate. Cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă.”

În aprilie 2021, Tribunalul Cluj l-a condamnat pe Vlad Pop, ex-președintele Federației SHARE, la 2 ani și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri. Instanța a decis și confiscarea sumei de 1,8 milioane de lei, echivalentul a 400.000 euro, pe care a considerat-o ca fiind dobândită prin infracțiune - Ziar de Cluj a scris pe larg despre escrocheria Untold și despre dărnicia pe banii clujenilor a primarului Emil Boc.

CITEȘTE: Plângerea făcută de Liviu Alexa în cazul fraudei UNTOLD s-a lăsat cu 2 ani și 4 luni de închisoare pentru VLAD POP, șeful Federației SHARE! Buta de la UNTOLD și-a îngropat prietenul

CITEȘTE: EXCLUSIV Vlad POP, de la Federația SHARE, a luat banii pentru UNTOLD folosindu-se de un extras de cont FALS (RECHIZITORIU)

CITEȘTE: Vlad Pop, președintele FEDERAȚIEI SHARE, trimis în judecată pentru obținere ilegală de fonduri. Vlad Pop plăteste cu cazierul și reputația în timp ce Buta se lăfăie în limuzine scumpe?

În tot acest timp, partenerul său fără de care n-ar exista Festivalul Untold, Bogdan Buta, s-a îmbogățit și și-a extins afacerea cu încă două tipuri de festivaluri: Neversea și Odyssey.

Fostul președinte al Federației SHARE, Vlad Pop, a fost trimis în judecată în 2019 pentru săvârșirea a două infracțiuni: fals în înscrisuri și obținere ilegală de fonduri. Potrivit procurorilor, prin prezentarea unui extras de cont FALS, Vlad Pop ar fi prejudiciat PRIMĂRIA CLUJ-NAPOCA cu aproape o jumătate de milion de euro.

Iată ce se spunea în rechizitoriu:

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, prin rechizitoriul din data de 18.02.2019, emis în dosarul nr. 226/P/2017, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pop Vlad pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, prev. de art. 306 din C. pen și fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 alin. 1 C. pen. Cu aplicarea art. 38 alin 1 din C. pen. Reținându-se în sarcina acestuia că, în calitate de președinte al unei organizații nonguvernamentale, în luna decembrie 2014, a prezentat documente false cu date inexacte și incomplete (la data 02.12.2014 a prezentat extrasul de cont cu nr. 175/01.12.2014 al Băncii Transilvania falsificat, cu aceeași ocazie a omis să evidențieze în cererea de finanțare, în proiect și în celelalte documente împrumutul contractat în luna noiembrie 2014, folosit la rezervarea artiștilor pentru programul din 2015, după care la data de 12.12.2014 a prezentat documentul fals privind suma de 452.000 euro către un impresar), pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanțării nerambursabile de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca referitoare la proiectul „Rezervarea artiștilor internaționali principali pentru programul 2015”, acțiune care a avut ca și rezultat obținerea pe nedrept, la data de 16.12.2014, a finanțării nerambursabile în sumă totală de 1.800.000 lei”, precizează, pentru Ziar de Cluj, reprezentanții Parchetului Curții de Apel Cluj.

POP I. VLAD trebuia să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității la RADP Cluj sau Primăria Cluj-Napoca (adică, cu tot respectul, ”la complice” în ogradă). Interesant este cum ”partea vătămată” din proces, Primăria Cluj-Napoca cere înapoierea celor 400.000 de euro pe care i-a alocat pentru UNTOLD, dar NU SE CONSTITUIE PARTE CIVILĂ ÎN CAUZĂ.

 „Constată că persoana vătămată Primăria mun. Cluj-Napoca nu s-a constituit parte civilă în cauză. În temeiul art. 112 al.1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 1800.000 lei dobândită prin infracţiune.În temeiul art.25 al. 3 C.p.pen. dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate constând în: extrasul de cont nr. 175/01.12.2014, aflat în copie în vol. II UP la fila 235 şi documentul de plată întitulat „ Plata valutară”, aflat în copie în vol. II UP la fila 269. În temeiul art.274 al. 1 C.pr.pen. obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 1500 lei”, se arată în sentința din aprilie anul trecut.

Cu alte cuvinte, clujenii rămân să sufle a pagubă după 1.800.000 de lei, dărnicia lui Boc față de Buta, fiul sereistului din Alba. Pop rămâne cu o sentință penală de tot râsul și niște zile de chiul în ograda darnicului Maestru și Excelență a Sa. Ca pedofilul trimis să lucreze la grădinița la care a fost prins exercitând acte de pedofilie.

Băgăm de seamă că în orada lui Boc sunt trimiși la chipurile muncî în folosul comunității toți derbedeii penali care au legătură cu el: de la Gurzău, la amărâtul ăsta.

400.000 de euro hoțiți din bani publici în interesul de imagine al lui Emil Boc nu reprezintă o așa mare sumă când fură ”domnii” - aceasta este lecția de ”Justiție” de azi. Dar ia să fi furat un amărât o pâine, atunci să fi văzut celeritate și prăvălire de justiție cu ani grei de pârnaie peste capul fomistului”

 

 

Adauga comentariu