Reabilitarea Turnului Pompierilor are un nou termen de finalizare, 5 septembrie 2022, cu aproape 2 ani de întârziere față de termenul inițial

Reabilitarea Turnului Pompierilor din buricul Clujului are un nou termen de finalizare: 5 septembrie, anul de grație 2022. Asta, cu toate că proiectul se află la loc de cinste, printre primele obiective de investiții „cu finalizare” enunțate pe lista cu „Prioritățile Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2022”.

Contractul inițial pentru reabilitarea Turnului Pompierilor a fost semnat în noiembrie 2018, termenul de finalizare fiind fixat pentru decembrie 2020.

Tardiv, primarul Emil Boc a decis, anul trecut, în luna septembrie, să rezilieze contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări, și acelea cu mare întârziere.

A fost organizată o nouă licitație, iar în 10 noiembrie 2021 am aflat că trei firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor, că pentru efectuarea „restului” de 30% vom mai scoate de la buget circa 4 milioane de lei și că șantierul va mai dura încă 8 luni. Într-o primă etapă, lucrările neterminate au fost „conservate” „în regim de urgență”, „premergător perioadei de timp friguros”.

În 21 decembrie, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că Decorint este firma desemnată câștigătoare, depunând o ofertă de 4 milioane de lei, pentru terminarea reabilitărilor (Decorint – leader; Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering - subcontractanți).

Noul termen „sperat” pentru finalizarea lucrărilor, în ciuda „priorității” proiectului, este întârziat cu aproape 2 ani față de termenul inițial. 2 ani în care strada Tipografiei a devenit, în dreptul acestui șantier, buda Clujului.

Citiți și:

Buda publică și ghena de gunoi din dreptul Turnului Pompierilor au trecut cu bine în anul de grație 2022

„Turnul Pompierilor – 5 septembrie este termenul contractual de finalizare. Știți bine, am reziliat, am reluat licitația, avem un cîștigător, avem un nou termen, sperăm că de data aceasta va fi serios și vom avea Turnul Pompierilor finalizat”, a declarat primarul Emil Boc, cu ocazia prezentării festiv-electorale a propunerii de buget local al municipiului Cluj-Napoca – 2022.

Adauga comentariu